GPS-koopgids.nl is voor mensen die een GPS willen kopen of verkopen een onafhankelijk overzicht van handheld GPS-ontvangers (Garmin, Magellan, Navman, GlobalSat, Mio, Rikaline, Thales, Lowrance, Alan, Cobra, Emtac, Holux, LeadTek, Silva, Suunto, etc.)

 Home >  GPS-specials > Garmin GPSMAP 60Cx

GPS-special: Garmin GPSMAP 60Cx

GPS-special: Garmin GPSMAP 60CxDe Garmin GPSmap 60Cx is de directe opvolger van toch al populaire Garmin GPSmap 60C. De x in de naam van deze nieuwe ontvanger komt van extreme, want het geheugen van deze multi-functionele GPS-ontvanger kun je namelijk ‘extreem’ uitbreiden. De meeste data die in deze ontvanger wordt opgeslagen, gaat rechtstreeks naar de bijgeleverde 64Mb SD Microcard. Voldoende om gedetailleerde Mapsource kaarten van een redelijk groot gebeid op te slaan om een weekend lang te kunnen wandelen. Standaard is de ontvanger uitgevoerd met een Europese basiskaart, waarmee je dus ook prima kunt navigeren over de grote wegen tussen de grotere steden en dorpen.

Garmin GPSMAP 60Cx

Uitbreidbaar geheugen

Het grote pluspunt van deze GPS-ontvanger van Garmin zit ‘m dus in het kunnen uitbreiden van het geheugen. Er zijn al MicroSD geheugencards van 512Mb voor minder dan 50 Euro te koop. Het is geen probleem om een compleet land als Frankrijk samen met de gehele BeNeLux op die manier gedetailleerd met je mee te dragen. De ingebouwde autorouting-mogelijkheid, het kunnen berekenen van de kortste of snelste route over de weg, helpt de automobilist vervolgens met het vinden van diens bestemming, terwijl de buitensporter zonder problemen een zeer gedetailleerde (MapSource compatible) Topokaart kan opslaan om weken te kunnen rondtrekken met de rugzak of kano.

Krachtige SirfStar III chipset

De grote kracht van de nieuwe x-serie GPS-ontvangers (naast de GPSmap 60Cx zijn er onder andere ook nieuwe versies van de GPS 60C, GPS 60CS, GPS 76C en GPS 76CS) is natuurlijk de gebruikte SirfStar III chipset. In combinatie met de ingebouwde quad helix antenne zorgt deze ervoor dat je nagenoeg continu een zeer goede fix (contact met satellieten) behoudt. Het vinden van de positie gaat ook een stuk sneller, in bijna alle gevallen ook onder een dicht bladerdek, in een smalle kloof tussen de rotsen of zelfs binnen in huis. Hierdoor zijn de opgeslagen tracks erg accuraat en kunnen deze later gemakkelijk worden gevolgd middels de TracBack-functie. Omdat de ontvanger ook al compatible is met WAAS/EGNOS kun je een nauwkeurigheid verwachten tot zo’n 3 meter.

Garmin GPSMAP 60Cx

Veel extra features

Naast de krachtige SirfStar III ontvanger en het uitbreidbare geheugen heeft de GPSmap 60Cx voor de gebruiker nog meer handige features, zoals een duidelijk afleesbaar scherm (zowel bij zonlicht als in het donker door de ingebouwde verlichting is het 256-kleuren TFT scherm zeer goed af te lezen), een uitgebreide tripcomputer met gegevens over afstanden, (gemiddelde en maximum) snelheden, etc. Ook zitten er gemakkelijke tools als een wekkerfunctie, kalender, calculator, stopwatch en enkele spellen in de ontvanger verwerkt en kun je aflezen hoe laat en waar de zon en de maan opkomen en ondergaan en in hoeverre het een goede dag is om te vissen of te jagen.

Technische kenmerken

Bij normaal gebruik gaat de Garmin GPSmap Cx op twee AA batterijen ruim 18 uur mee. Meer dan genoeg dus voor twee lange dagtochten. Daarnaast beschikt de ontvanger over voldoende capaciteit om 1.000 waypoints op te slaan, inclusief 50 routes welke in beide richtingen kunnen worden gevolgd. Voor het opslaan van tracks is er ruimte voor 10.000 punten, welke kunnen worden opgeslagen als 20 individuele tracks van elk maximaal 500 punten. Verder ondersteunt de ontvanger uiteraard de gangbare positie-formaten als lengte/breedte (lat/Lon), UTM, Loran TDs, Maidenhead, MGRS en het Nederlandse RD grid. Uiteraard is de ontvanger waterdicht (IPX7) en kun je naast de USB-kabel voor snelle data-transfer ook een externe antenne aansluiten. De Garmin GPSmap 60Cx weegt overigens 213 gram (inclusief batterijen).

Garmin GPSMAP 60Cx

Compleet pakket

De Garmin GPSmap 60Cx wordt geleverd inclusief een 64Mb microSD card, riemclip, USB-kabel, MapSource Tripmanager en Waypoint Manager (op CD-ROM), polslus, handleiding en Quick-Start gids. Voor de liefhebbers zijn er ook combinatie-deals, waarbij ook nog de MapSource City Select kaarten geleverd kunnen worden.

Nog uitgebreider: de Garmin GPSmap 60CSx

Al met al is de Garmin GPSmap 60Cx dus een behoorlijk complete GPS-ontvanger voor zowel de automobilist als de actieve buitensporter. Buitensporters die nog meer willen zullen wellicht interesse hebben in de nog uitgebreidere GPSmap 60CSx. Deze heeft naast de uitgebreide functionaliteiten van de GPSmap 60Cx tevens een ingebouwd kompas en barometrische hoogtemeter.

Garmin GPSMAP 60Cx

Product kenmerken en specificaties

 • SirfStar III GPS ontvanger, WAAS/EGNOS compatibel
 • Ingebouwde quad helix antenna en voorzien van externe antenne aansluiting
 • Afmetingen: 15,6 x 6,1 x 3,4 cm (H*B*D)
 • Scherm: 3 x 5,6 cm (B*H), 160*240 pixels, 256-kleuren hoge resolutie reflective TFT scherm
 • Gewicht: 213 gram incl batterijen (niet inbegrepen)
 • Verlicht scherm en toetsenbord
 • Micro SD geheugenkaart uitsparing voor cartografie opslag; 64 MB micro SD kaart inbegrepen
 • Batterijlevensduur tot 30 uur (60Cx), bij nominaal gebruik op twee AA alkaline batterijen
 • Permanente gebruikerdata opslag; geen geheugenbatterij vereist
 • Waterdicht volgens IEC-529 (IPX7) norm
 • 1000 gebruiker waypoints met naam en symbool; 50 omkeerbare routes
 • Positieformaat weergave: Lengte/breedte, UTM, Loran TDs, Maidenhead, MGRS en Nederlands RD grid
 • Hoorbaar ankeralarm, aankomstalarm, koersfout alarm, waypointzone alarm en wekkerfunctie
 • Grote cijfers optie voor betere afleesbaarheid, duo positieformaat weergave modus
 • Europese basiskaart met automatische routering functionaliteit
 • Trip computer vermeldt o.a. tripteller, tijd gestopt, bewogen gemiddelde, totaal gemiddelde, max snelheid
 • Automatische opslag voor 10.000 punten; opslag voor 20 tracks (met 500 punten elk) om in beide richtingen via de afgelegde weg te navigeren
 • Ingebouwde tabellen met tijden voor jagen en vissen en zon en maan informatie
 • Volledig compatibel met MapSource CityNavigator, BlueChart™ en MPC Topo cartografie
Garmin GPSMAP 60Cx

De adviesverkoopprijs van de Garmin GPSmap 60Cx bedraagt 660 Euro.

Meer informatie over Garmin ontvangers kun je vinden op de site van de importeur (Garmin Nederland: www.garmin.nl) of op de internationale site van Garmin (www.garmin.com). Ook kun je de Garmin GPSMAP 60Cx uiteraard hier op de GPS-koopgids.nl vinden.

top

Advertenties

Startpagina's:
gps
gps-software
geocaching
buitensport
hiking
klim

GPS-special: Suunto Ambit

Hiking-site.nl, de site voor de actieve buitensport