GPS-koopgids.nl is voor mensen die een GPS willen kopen of verkopen een onafhankelijk overzicht van handheld GPS-ontvangers (Garmin, Magellan, Navman, GlobalSat, Mio, Rikaline, Thales, Lowrance, Alan, Cobra, Emtac, Holux, LeadTek, Silva, Suunto, etc.)

 Home >  GPS-specials > Amaryllo Trip Tracker

GPS-special: Amaryllo Trip Tracker

GPS-special: Amaryllo Trip TrackerDe Trip Tracker van Amaryllo is een kleine handzame GPS-ontvanger die je gemakkelijk met je meeneemt. Het is een no-nonsense ontvanger met een eenvoudig te gebruiken menu dat wordt bediend middels een kleine joystick midden op de ontvanger. Een leuk extraatje bij deze ontvanger is de website Trip Tracker Sports Mate (http://www.ttsm.com/), waar je logs van wandelingen of andere trips kunt uploaden en online bekijken middels Google maps.

Amaryllo Trip Tracker

De doos

De Amaryllo Trip Tracker wordt geleverd inclusief de standaard accessoires die je van een ontvanger mag verwachten. Naast de ontvanger zelf vind je in de doos ook een autolader (12Volt), een 220Volt adapter/oplader, een USB-kabel en een handleiding en de nodige software om de ontvanger uit te kunnen lezen op de PC. Losse accessoires zoals een fietsmontagekit en armstrap zijn los verkrijgbaar. De doos zelf oogt uitnodigend voor de buitensporter die op zoek is naar een GPS-ontvanger voor tijdens het sporten. Een stoere foto zorgt voor de nodige ambiance, terwijl een korte uitleg voorzien van de nodige illustraties duidelijk maakt wat je mag verwachten bij de aankoop van de ontvanger. Die ontvanger is overigens vanaf de buitenkant van de doos te zien, zodat je exact weet hoe groot de ontvanger is.

Amaryllo Trip Tracker

De ontvanger

Ondanks dat de Amaryllo Trip Tracker behoorlijk klein is van formaat, herbergt deze een groot aantal, dat het loggen van een trip mogelijk maken. Daarnaast kent de ontvanger een groot aantal andere functies die handig zijn bij het terugvinden van een bepaalde locatie, het volgen van een route of het uitlezen van informatie over de gelopen route (afstand, etc.). De bediening van de Trip Tracker is zeer eenvoudig: middels een joystick kan het menu doorlopen worden. Dat menu is overzichtelijk verdeeld in de hoofdgroepen ‘satellite signal’, ‘Trip meter’,’Navigation’,’Track’,’Position mark’, ’Waypoint’, ‘Route’, ‘Memory card’, ‘Alert’, ‘NAVI link’, ‘Settings’ en ‘Misc’. Het aflezen van de display is ook in het donker mogelijk, want de ontvanger komt met een ingebouwde achtergrondverlichting.

Amaryllo Trip Tracker

In het gebruik

Zoals gezegd is de ontvanger gemakkelijk te gebruiken dankzij de joystick waarmee door het menu kan worden gescrolled. Om trip te loggen hoeft enkel de ontvanger aangezet te worden en het loggen te worden ingesteld. Hierbij kan de gebruiker zelf kiezen hoe vaak de positie wordt opgeslagen en op welke wijze het logbestand wordt opgeslagen op de geheugenkaart. Voor een lange tocht kan zelfs de volledige capaciteit van de gebruikte geheugenkaart worden volgeschreven. Om het dragen makkelijk te maken worden er twee losse accessoires verkocht voor de Amaryllo Trip Tracker: een fietsmontagekit en een armstrap. De fietsmontagekit spreekt voor zich: de ontvanger kan daarmee op het stuur van de fiets worden gemonteerd zodat de display tijdens het fietsen kan worden afgelezen en de knoppen eventueel kunnen worden bediend. De armstrap is een neopreen beschermhoes die middels een velcro-strap om de bovenarm geplaatst kan worden. Eventueel kan de ontvanger zo worden geplaatst dat het beeldscherm ook tijdens het wandelen of hardlopen is af te lezen, want de hoes heeft een transparant venster waar het beeldscherm van de ontvanger zit.

Amaryllo Trip Tracker

De bijgeleverde software: Navilink

De Amaryllo Trip Tracker wordt standaard geleverd inclusief een Cd-rom met de nodige drivers, handleidingen (inclusief Quick Start Guide) en software. Het softwareprogramma om de gegevens van de Trip Tracker uit te lezen heet Navilink en is bijzonder eenvoudig in gebruik. De ontvanger wordt met de USB aangesloten op de PC, waarna de gegevens die zijn opgeslagen met Navilink kunnen worden opgeslagen. Navilink slaat de (routes, tracks en waypoints) daarbij op in OziExplorer of Waypoint+ formaat. Het opgeslagen bestand kan vervolgens in deze programma’s verder worden bekeken, bijvoorbeeld door een track af te beelden op een kaart in OziExplorer. Andersom kan uiteraard ook: bestanden die in OziExplorer of Waypoint+ zijn opgeslagen kunnen ook naar de ontvanger worden gestuurd. Als je de nieuwste versie op de site van Amaryllo hebt gedownload, dan kun je de logbestanden ook rechtstreeks inlezen in Google Earth, de gratis te downloaden applicatie van Google om satellietfoto’s te bekijken. Een handige extra van Navilink is de Clone-functie. Hierbij worden alle gegevens die op dat moment op de ontvanger staan gekopieerd en op de PC opgeslagen als een soort back-up functie. Middels de restore-knop kunnen gegevens worden teruggeplaatst op de ontvanger. Er is overigens ook een Trip Tracker Bluetooth verkrijgbaar, welke gebruik maakt van het Bluetooth-protocol om te communiceren met de PC of PDA.

Amaryllo Trip Tracker

Trip Tracker Sports Mate (http://www.ttsm.com/)

Een erg leuke bijkomstigheid van de Amaryllo Trip Tracker is de website Trip Tracker Sports Mate (http://www.ttsm.com/). Op deze site kun je als gebruiker registreren en vervolgens je eigen logbestanden uploaden. Hierdoor wordt het ook voor anderen mogelijk om de details van de trip te bekijken, onder andere via Google maps beelden van de trip op een kaart of satellietfoto en grafieken voor wat betreft hoogte en snelheid. De trips kunnen overigens ook als privé worden gemarkeerd, maar het delen van de routes met andere gebruikers is natuurlijk veel leuker. Zo staan er inmiddels al veel mountainbiketochten, wandeltochten en zelfs ballontochten op de site. Registreren is gratis en bovendien niet alleen voorbehouden aan bezitters van een Trip Tracker maar ook van andere GPS-ontvangers. De site maakt het gebruik van de GPS-ontvanger een stuk interessanter, juist ook omdat de trips kunnen worden terugbekeken, voorzien van foto’s en zo gedeeld met andere mensen uit bijvoorbeeld de eigen omgeving.

Amaryllo Trip Tracker

Specificaties volgens de fabrikant

GPS Chipset
SiRF Star II chipset
Kanalen
12 parallel satellite-tracking channels
Batterij
Built-in rechargeable Lithium-ion battery (up to 32 hours in power saving mode)
Waterdicht
Waterproof (IPX7 standards) and floats
Afmetingen
Slim sized; (L) 90 (W) 58 (H) 24,5mm and weighing only 98g
Koude Start
60 sec, average
Warme Start
38 sec, average
Hete Start
12 sec, average
Display
Back lit Graphical LCD
Extra geheugeb
SD/MMC slot for memory card
Firmware
NMEA-0183, RTCM 104 (input only), SiRF binary format (firmware upgradeable)
Communicatie platform
Via USB
Waypoints
Navigation, Trip meter, Tracker; mark up to 8192 waypoints
Language
Multi-language interface
Interface
Communication Protocol
Communicate with host platform USB cable. Default: NMEA-0183 (V3.01) – GGA(1), GSA(3), GSV(3), RMC(1),VTG(1). Flash memory export with bundled application.
Accessories
Autolader (12V in, 5V output) 220V adaptor (5V output, 500ma) Software & USB kabel
Arm strap en fietsmontagekit los verkrijgbaar
Amaryllo Trip Tracker

Overige informatie

De adviesverkoopprijs van de Amaryllo Trip Tracker is Euro 129,00.

top

Advertenties

Startpagina's:
gps
gps-software
geocaching
buitensport
hiking
klim

GPS-special: Suunto Ambit

Hiking-site.nl, de site voor de actieve buitensport