GPS-koopgids.nl is voor mensen die een GPS willen kopen of verkopen een onafhankelijk overzicht van handheld GPS-ontvangers (Garmin, Magellan, Navman, GlobalSat, Mio, Rikaline, Thales, Lowrance, Alan, Cobra, Emtac, Holux, LeadTek, Silva, Suunto, etc.)

 Home > GPS-specials

GPS-specials

Specials betreffen vaak een uitvoerige beschrijving van één bepaalde GPS-ontvanger of GPS-software programma. Over het algemeen wordt een special geschreven aan de hand van eigen ervaringen. Hoewel een fabrikant, importeur of software-ontwikkelaar dus wel kan verzoeken om een special zal deze alleen geschreven worden als er ook daadwerkelijk eigen ervaring is opgedaan met het betreffende product.

Huidige GPS-special: Qstarz SR-Q2100

GPS-special: Qstarz SR-Q2100De SR-Q2100 van Qstarz is een zeer compacte Outdoor GPS Sports Recorder met een verbazend groot aantal functies. Zo kun je de deze GPS-ontvanger niet allee gebruiken om je routes te plannen, maar ook om de routetrack te loggen (op te slaan) en enkele vooraf vastgestelde locaties terug te vinden. Daarnaast is het een digitaal, fietscomputer en kun je er de temperatuur op aflezen. Bovendien wordt deze 10-in-10 ontvanger geleverd met een uitgebreid software-pakket dat het mogelijk maakt om je conditie te verbeteren, fotoverslagen te voorzien van locaties (geotagging) en het plannen van je routes.
GPS-special: Qstarz SR-Q2100

Eerdere specials:

 • Top2Move
  Vaak zie je mensen lopen met een handheld GPS-ontvanger terwijl ze ook een luxe telefoon in hun binnenzak dragen. Met Top2Move is dat helemaal niet nodig, want met dit programma kun je als wandelaar, fietser of watersporter je mobiele telefoon omtoveren tot een volwaardig navigatiesysteem.
 • Polar RS800 G3 GPS Sensor
  De Polar RS800 is het meest geavanceerde trainingshorloge van Polar dit moment. Samen met de Polar WearLink hartslagmonitor en de G3 GPS-sensor vormt het een compleet trainingssysteem voor de meest uiteenlopende sporten. Bovendien is het systeem verder uit te breiden met een s3 Stride sensor voor hardlopers die onder andere ook stapfrequentie en staplengte willen meten.
 • Amaryllo Trip Tracker
  De Trip Tracker van Amaryllo is een kleine handzame GPS-ontvanger die je gemakkelijk met je meeneemt. Het is een no-nonsense ontvanger met een eenvoudig te gebruiken menu dat wordt bediend middels een kleine joystick midden op de ontvanger. Een leuk extraatje bij deze ontvanger is de website Trip Tracker Sports Mate (http://www.ttsm.com/), waar je logs van wandelingen of andere trips kunt uploaden en online bekijken middels Google maps.
 • QSTARZ BT-Q818
  De BT-Q818 van QSTARZ is een bijzonder kleine GPS-ontvanger met onevenredig veel features. Voor zowel in de auto als bijvoorbeeld tijdens het wandelen met GPS en PDA is deze zeer compacte ontvanger bijzonder geschikt. De combinatie van zeer laag verbruik en zeer nauwkeurige en constante ontvangst van een groot aantal satellietsignalen zorgt voor een bijzonder prettige gebruiks-ervaring.
 • FRWD B600
  De FRWD B600 is een GPS-ontvanger die speciaal is ontwikkeld voor (duur)sporters die graag alle belangrijke gegevens met betrekking tot lichaam en locatie willen vastleggen en eventueel analyseren. De combinatie van hardware en software maakt de FRWD B600 tot een complete trainingstool voor de serieuze sporter die op zoek is naar extra informatie over zijn of haar trainingen en tochten.
 • Garmin GPSMAP 60Cx
  De Garmin GPSmap 60Cx is de directe opvolger van toch al populaire Garmin GPSmap 60C. De x in de naam van deze nieuwe ontvanger komt van extreme, want het geheugen van deze multi-functionele GPS-ontvanger kun je namelijk ‘extreem’ uitbreiden. Daarnaast beschikt de Garmin GPSMAP 60Cx over een krachtige SirfStar III chipset.
 • Suunto X9i
  De Suunto X9i is de opvolger - een verbeterde versie - van de eerder verschenen Suunto X9. Door goed naar de gebruikers te luisteren en die wensen te koppelen aan productinnovatie, is het de Finse wristop-fabrikant gelukt om met de X9i een sterk verbeterde versie te introduceren. De drie grootste verbeteringen bij de X9i zijn het lagere batterijverbruik, de verbeterde ontvangst van satellietsignalen en de directe USB-aansluiting voor op de PC. Bovendien is de ingebouwde software nu ook 100% compatibel met gangbare mapping-software als Fugawi en Memory-Map.
 • GSpace GS-R238 Bluetooth ontvanger
  De GSpace GS-R238 is een bijzonder kleine, maar tevens zeer krachtige GPS-ontvanger. De ontvanger maakt gebruikt van de nieuwe SiRF Star III chipset en weegt slechts 55 gram. GPS-koopgids.nl gebruikte nam deze ontvangers eens onder de loep en gebruikte de GSpace GS-R238 zowel met een PDA als met de GSM tijdens het wandelen, fietsen en autorijden.
 • Vergelijking Benefon Esc! (R2002) en Garmin NavTalk
  Sinds enkele maanden is ook op de Nederlandse markt de nieuwe combinatie GSM/GPS-ontvanger van Garmin verkrijgbaar: de Garmin NavTalk. Met de komst van deze ontvanger heeft de Benefon Esc!, die eerder al verkrijgbaar was en het afgelopen jaar flink gepromoot is, er een geduchte concurrent bij gekregen. Of toch niet? In dit artikel een vergelijking tussen twee ogenschijnlijk gelijkwaardige GSM/GPS-ontvangers.
 • Combinatie PDA/GPS
  Gedurende enkele weken heb ik de mogelijkheden van de combinatie GPS/PDA grondig bekeken om te zien of dit een goede vervanging zou kunnen zijn van een handheld GPS-onvanger.
 • Magellan SporTrak Pro
  De Magellan SporTrak Pro is een lichtgewicht GPS-ontvanger die bijzonder goed geschikt is voor buitensporters. De ontvanger is makkelijk in het gebruik, compleet qua mogelijkheden en bovendien waterdicht. De SporTrak Pro maakt deel uit van de SporTrak-serie, waar tevens de standaard uitvoering en de Map uitvoering deel van uitmaken.
top

Advertenties

Startpagina's:
gps
gps-software
geocaching
buitensport
hiking
klim

GPS-special: Suunto Ambit

Hiking-site.nl, de site voor de actieve buitensport