Home > GPS-boeken

GPS-boeken

Er zijn ontzettend veel boeken op de markt over GPS. Helaas niet zo veel in het Nederlands, maar toch genoeg om een beter begrip te krijgen van de materie. Onderstaand een overzicht van enkele boeken die de moeite waard zijn om te bestellen.

Alles over geocaching
Jaap van Raffe en Tineke de Boer, 200 pagina's
Uitgegeven door: Walla Walla
Jaap van Raffe en Tineke de Boer zijn geen onbekenden als het gaat om GPS-gebruik en geocaching. Als in januari 2003 gingen zij voor het eerst op pad om hun eerste geocache te vinden. Inmiddels hebben zij een veelheid aan websites over GPS en aanverwante thema's, geven ze cursussen en hebben ze dus een enorme schat aan ervaring en kennis opgebouwd. Dat alles is nu gebundeld in deze compacte gids met 'Alles over geocaching'.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Alles over geocaching'

Alles over geocaching

Het ultieme navigatie handboek
Lyle Brotherton, 368 pagina's
Uitgegeven door: Kosmos Uitgevers
Een boek over navigatie een titel geven als deze pretendeert nog al wat. Maar de auteur, Lyle Brotheron, komt deze belofte dubbel en dwars na. Zelfs alle boeken over navigatie in mijn boekenkast geven samen niet zoveel informatie als dit ultieme naslagwerk.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Het ultieme navigatie handboek'

Het ultieme navigatie handboek

GPS Wijzer
Foeke Jan Reitsma en Joost Verbeek, 176 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum BV
Een nieuw boekje met betrekking tot het gebruik van GPS voor de outdoor. Ditmaal echter bijzonder praktisch van aard en lekker compact gehouden zodat je hem zonder problemen in je jaszak mee kunt nemen.
Lees de uitgebreide recensie van: 'GPS Wijzer'

GPS Wijzer

De kunst van het vinden (Geocaching in een notendop)
Ronald Cremers, 80 pagina's
Uitgegeven door: Eigen beheer (GPS4Fun)
Toen ik voor het eerst werd gewezen op het boekje ĎDe kunst van het vindení van Ronald Cremers (aka Kapitein Haak in de wereld van geocachers) dacht ik dat het eigenlijk om een korte tekst ging die wat uitleg zou geven over deze tak van sport onder GPS-bezitters. Het 80 paginaís tellende boekwerk is echter veel meer dan dat: het is een volwaardige handleiding voor iedereen die graag meer wil weten over het schatzoeken met de GPS.
Lees de uitgebreide recensie van: 'De kunst van het vinden (Geocaching in een notendop)'

De kunst van het vinden (Geocaching in een notendop)

Handboek Kaart Kompas GPS
Frans Welkamp, 94 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Tirion
Het Zakboek Kaart Kompas GPS van Frans Welkamp is een handig klein boekje met verbazingwekkend veel informatie over het gebruik van kaart, kompas en GPS. Als uitgangspunt gebruikt Welkamp dat met 'zo min mogelijk handelingen doeltreffend en snel de juiste koers of plaats kan worden bepaald'.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Handboek Kaart Kompas GPS'

Handboek Kaart Kompas GPS

Handboek kaart-kompas-GPS (Wat&Hoe praktisch)
Wolfgang Linke, 288 pagina's
Uitgegeven door: Kosmos Uitgevers
Dit is voor mij ťťn van de meest complete gidsen met betrekking tot navigatie. Alle facetten van het gebruik van kaart, kompas en GPS komen aan bod en worden tot in detail besproken. Zelfs voor de 'die hards' onder de kaartlezers en kompasgebruikers valt er uit dit boek nog wat te leren.
Lees de uitgebreide recensie van: 'Handboek kaart-kompas-GPS (Wat&Hoe praktisch)'

Handboek kaart-kompas-GPS (Wat&Hoe praktisch)